Over ons

Actief Zenderpark
Actief Zenderpark is in 2007 begonnen als “Organisatie Wijkspeeldag Zenderpark” (onderdeel van de bewonersgroep Zenderpark). In de loop van de jaren zijn er steeds meer activiteiten bijgekomen, zodat de naam de lading niet meer dekte. Vanaf 2012 hebben we ons daarom omgedoopt tot Actief Zenderpark.

Op dit moment bestaat de organisatie uit 2 personen, met per evenement hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Per activiteit is de samenstelling en het aantal deelnemers verschillend. We zijn altijd blij met enthousiaste wijkbewoners die (een deel van) de organisatie van een activiteit op zich nemen. 

De vrijwilligers
Uiteraard kunnen we niet al deze activiteiten organiseren als we niet ondersteund worden door een groot aantal vrijwilligers. 

Bij de Wijkspeeldag zijn er niet alleen vrijwilligers  nodig als begeleiders bij de attracties, maar ook bijvoorbeeld opbouwers, afbrekers, chauffeur, fotograaf, schminkers, waterdrager en EHBO'er .

De activiteiten zoals de disco, pompoen snijden, Halloween feest, wonden schminken en speksteen worden daarnaast deels door vrijwilligers van buiten de organisatie geregeld. Zo wordt iedereen actief in Zenderpark!
 
De locaties
Actief Zenderpark maakt gebruik van diverse locaties:
  • Het Lange Land voor de Wijkspeeldag 
  • Xpress voor de speksteencursussen, muziekavond, soepfestijn, diverse workshops en de vrijmarkt (buitenruimte); Merkelbachlaan 2, WOC, ingang nabij fietspad Basiliekpad.
  • Heel Zenderpark bij de Spullen&Prullen Verkoop Zenderpark.